Mijn verhaal

Veelbelovende start van onze reis

Het was dinsdag 11 augustus 2020 – één van de warmste dagen van het jaar – dat Margaret Schöttelndreier en ik elkaar bij Brasserie Park in Leiderdorp na twee jaar weer ontmoetten. 

We zijn oud-collega’s en hebben in het verleden vaker contact gehad, maar we hebben eigenlijk nooit echt met elkaar samengewerkt.
Zij: HR en Talent & Development en ik: Communicatie.
We waren allebei ondernemer geworden en hoe mooi is het dan om ervaringen met elkaar te delen.

Daar op dat bloedhete terras vertelde Margaret vol passie over hoe zij in haar coaching mensen zicht laat krijgen op hun persoonlijkheid, kwaliteiten, denkstijlen en drijfveren om op basis daarvan weloverwogen vervolgstappen te kunnen zetten.

Ik vertelde over mijn opleiding storytelling – mijn focus op vrouwelijke leiders en hoe ik met mijn training Communicatief leiderschap voor vrouwen en coaching vrouwen help om hun leiderschap te omarmen, authentiek te blijven en met overtuiging hun verhaal te vertellen. 

Daar op dat terras ontstond direct het idee: Hoe mooi zou het zijn als we vrouwen zouden helpen die op een T-sprong in hun carrière staan. Door de meer analysekant van Margaret samen te voegen aan mijn meer communicatieve aanpak. 

Voor we het wisten tekenden we de contouren van ons programma, passend bij onze enorme bagage en elkaar aanvullende expertise. Ons idee was geboren.
En gaandeweg ontdekten we dat ons idee niet zomaar een gril is, maar ook heel goed past bij onze eigen drijfveren om vrouwen verder te helpen in hun carrière en tegelijkertijd kansen te zien, te pakken en te verzilveren. 

Op 8 maart – Internationale Vrouwendag – lanceerden we ons programma Loopbaanboost voor Vrouwen om vandaag te starten met onze eerste editie; En editie 2 en 3 staan voor 2022 al in de planning.

We gaan met deze eerste groep vrouwen ‘op reis’. Zij sluiten het traject op 10 december af met een persoonlijk kompas waarmee zij zelf weloverwogen keuzes kunnen maken voor het vervolg. 

En wij? Wij gaan binnenkort een borrel drinken op datzelfde terras om onze samenwerking definitief te beklinken!


10 augustus 2021