Communicatief leiderschap voor Vrouwen

Hoe zeker voel jij je als je voor de groep, op het podium of in de boardroom staat? Lukt het jou om mensen mee te nemen in jouw verhaal? Je bent echt niet de enige die het lastig vindt om ‘het podium’ te pakken, terwijl het wel van jou als manager wordt verwacht.

Als jij met meer vertrouwen wil leren presenteren en werken aan jouw leiderschap, dan is de training Communicatief leiderschap voor Vrouwen echt iets voor jou.

Presentaties zijn vaak bepalend voor de kansen die je krijgt. Stel dat je die pakt!

Wat ontdek je in de training?

We gaan in kleine groepjes met gelijkgestemden aan de slag, waarbij we onderling ervaringen met elkaar delen. We focussen op de kracht van storytelling en authentiek presenteren. En we praten over hoe jij je als vrouwelijk leider behendig beweegt in de organisatie en omgaat met interne politiek.

Je komt los van de sheets en speakernotes en weet mensen te raken met jouw verhaal.

Wat gaan we doen?

Deel I – We maken kennis met elkaar door onze verhalen en ervaringen te delen. Hoe kun je jouw leiderschap en presentatiekracht versterken?

Deel II – We praten over sisterhood en bespreken hoe jij je, als vrouwelijk leider, beweegt in de organisatie en omgaat met organisatiedynamiek.

Deel III – We ontdekken de wereld van storytelling, waarna jij aan de slag gaat met het maken van het verhaal dat jij te vertellen hebt; over jouw visie, ambitie of de strategie. Je ontdekt hoe je jouw verhaal aansprekend vertelt zodat mensen op het puntje van hun stoel gaan zitten.

Deel IV – Tijd om jouw presentatie te oefenen en te ontdekken hoe jij jouw presence en vertelkracht vergroot. We leggen het vast op camera zodat jijzelf kunt zien hoe je straalt.

Deel V – Jij maakt een plan hoe je als vrouwelijk leider jouw zichtbaarheid vergroot binnen en buiten de organisatie. Stel je eens voor wat er gebeurt als jij meer van jezelf laat zien en horen.

Een combinatie van Persoonlijk Leiderschap, Presentatietraining en Storytelling.

Reviews
Ik heb de training “Vrouwelijk Leiderschap – Storytelling” gevolgd bij Simone en enorm genoten van dit programma op top niveau! Er was tijd voor reflectie, bezinning en aanscherping van mijn visie en verhaal. Gevolg was meer inzicht in wat ik te bieden heb en praktische handvaten hoe ik mijzelf meer vanuit innerlijke kracht kan presenteren. Een aanrader voor ambitieuze vrouwen die zichzelf willen blijven ontwikkelen!
Dr. Dorien Wietsma – Eigenaar DMW Consultancy Boutique | Leiderschapsontwikkeling
Simone weet je in haar tweedaagse training mee te nemen en tools aan te reiken om van elke presentatie een inspirerend verhaal te maken, dat mensen raakt. Echt een aanrader!
Marieke Schapers Project- en Procesmanager/HR manager a.i.
Afgelopen najaar heb ik de tweedaagse communicatief leiderschap gevolgd bij Simone. Waar je zelf met voorbeelden mag komen van vrouwen die je hebben geïnspireerd, past Simone zelf ook erg goed in een rij als deze thuis. Met heel veel kennis en een interessante carrière weet ze je te boeien en te inspireren om je eigen verhaal op een krachtige manier te formuleren. Ze houd je een spiegel voor en begeleid je in twee intensieve dagen naar compleet nieuwe inzichten over jezelf. Het kan niet anders dan dat je weet wat je te doen staat na deze dagen! Een aanrader voor iedereen die zoekende is naar haar eigen weg binnen een organisatie of haar eigen kracht nog sterker wil tonen.
Geeske van Meerveld – Leed Marketeer Kader Group
Simone helpt door haar persoonlijke insteek en brede expertise het eigen verhaal te verdiepen in een kleine setting. Daarmee is mijn eigen “storytelling” versterkt, ik heb meer tools in handen gekregen en beter inzicht in wat voor mij werkt.
Chaja Deen – Expert Nederlands Jeugdinstituut
Simone stemt haar aanpak af op haar deelnemers, ze is doortastend en weet als coach snel de kern te raken. Ze heeft me, door haar kennis en ervaring te delen, geïnspireerd hoe ik mijn communicatie als leider nog sterker in kan zetten.
Ellen Janse – Interim manager
Ik heb met veel enthousiasme de tweedaagse training communicatief leiderschap voor vrouwen gevolgd en kan hem aanbevelen als je ook wilt leren hoe je je eigen stem ontdekt en meer impact kunt maken met de wijze waarop je je presenteert. De training was op maat, in klein verband en had een persoonlijke touch doordat Simone tussendoor vertelt over haar eigen carrière en ervaringen als vrouwelijk leider. Dat vond ik waardevol!
C.N. Gietel, communicatieadviseur

Waar en wanneer?

De groepstraining is op twee aaneengesloten dagen in Den Haag.

In de herfst op 26-27 oktober (nog 1 plek beschikbaar) en 20-21 november 2023.

In de winter op 15-16 januari 2024.

In de lente op 25-26 maart 2024.

 

Het is een intensieve tweedaagse training waaraan twee of drie vrouwen tegelijkertijd deelnemen. Daardoor is er niet alleen ruimte om van elkaar te leren maar ook volop individuele aandacht.

 


 
Kosten:

Tweedaagse training: € 1.950 p.p.(excl. BTW)

ZZP-ers of deelnemers waarvan de werkgever de training niet betaalt, ontvangen 25% korting.

 
In-company training

Voor organisaties die werk willen maken van de ontwikkeling en doorstroom van vrouwelijke talentenbied ik deze training ook in-company aan: voor senior managers, professionals, maar ook voor jonge talenten Zij groeien in hun rol en ontwikkelen een eigen communicatiestijl waarmee zij het verschil maken in vergaderingen en bij presentaties, klantgesprekken of netwerkevents. Stel je voor dat zij hiermee groeien in hun stevigheid en doorstromen naar een next level?

 

Meer weten?

   

Met mijn bureau Leadership Communications coach ik vrouwelijke leiders om met meer impact te communiceren en presenteren. Daarnaast geef ik workshops storytelling en coach ik vrouwelijke managers Communicatie on the job.

Tot eind 2017 werkte ik bij PostNL. De laatste 5 jaar was ik directeur Communicatie van PostNL en rapporteerde aan CEO Herna Verhagen.

Als vrouwelijke directeur en actief lid van het vrouwennetwerk van PostNL, fungeerde ik als mentor en rolmodel voor andere vrouwen in de organisatie. Met mijn ervaring werk ik nu als boardroom adviseur, leiderschapscoach, trainer en storyteller voor profit en non profit organisaties.

 

In 2022 volgde ik de opleiding aan de School voor Presentatiecoaching en ben een gecertificeerd Presentatiecoach en -trainer. In 2020 studeerde ik af aan de Storytelling Academy, waarmee ik de titel Chief Storytelling mag voeren en lid ben van het netwerk van Storytelling Experts.

 
Meer weten of aanmelden?
 

Neem dan contact met me op.
Stuur me een bericht of bel me op 06 – 5124 5681.

 

  Maak een afspraak