Communicatief leiderschap voor Vrouwen

Hoe zeker voel jij je als je voor de groep, op het podium of in de boardroom staat? Lukt het je om mensen mee te nemen in jouw verhaal? Je bent echt niet de enige die het lastig vindt om ‘het podium’ te pakken, terwijl het wel van jou als manager wordt verwacht.

Wil jij leren om met meer vertrouwen hun verhaal te presenteren en daarmee werken aan jouw leiderschap, dan is de training Communicatief leiderschap voor Vrouwen iets voor jou.

Presentaties zijn vaak bepalend voor de kansen die je krijgt. Zonde om die niet te pakken!

Wat leer je in de training?

We gaan in kleine groepjes met gelijkgestemden aan de slag, waarbij er veel ruimte is om onderling ervaringen met elkaar te delen. Naast de focus om vanuit vertrouwen te presenteren, praten we ook over hoe je als vrouwelijk leider je behendig beweegt in de organisatie en omgaat met interne politiek.

Je komt los van de sheets en speakernotes en weet mensen te raken met jouw verhaal.

Wat gaan we doen?

Deel I – We maken kennis met elkaar door onze verhalen en ervaringen te delen. Hoe kun je jouw leiderschap en presentatiekracht versterken?

Deel II – We praten over sisterhood en bespreken hoe jij je als vrouwelijik leider beweegt in de organisatie en omgaat met organisatiedynamiek.

Deel III – We ontdekken de wereld van storytelling, waarna ieder aan de slag gaat met het verhaal dat je te vertellen hebt over jouw visie, ambitie of de strategie. Je ontdekt hoe je een verhaal aansprekend maakt zodat mensen op het puntje van hun stoel gaan zitten.

Deel IV – Tijd om het presenteren te oefenen en ontdekt hoe je vanuit vertrouwen je presence en vertelkracht kunt vergroten. We leggen het vast op camera zodat je zelf kunt zien wat wat wel en niet werkt.

Deel V – Je maakt een plan hoe je als vrouwelijk leider jouw zichtbaarheid vergroot binnen en buiten de organisatie. Jij mag gezien en gehoord worden.

Een combinatie van Persoonlijk Leiderschap, Presentatietraining en Storytelling.

Review
Ik heb de training “Vrouwelijk Leiderschap – Storytelling” gevolgd bij Simone en enorm genoten van dit programma op top niveau! Er was tijd voor reflectie, bezinning en aanscherping van mijn visie en verhaal. Gevolg was meer inzicht in wat ik te bieden heb en praktische handvaten hoe ik mijzelf meer vanuit innerlijke kracht kan presenteren. Een aanrader voor ambitieuze vrouwen die zichzelf willen blijven ontwikkelen!
Dr. Dorien Wietsma – Eigenaar DMW Consultancy Boutique | Leiderschapsontwikkeling
Simone weet je in haar tweedaagse training mee te nemen en tools aan te reiken om van elke presentatie een inspirerend verhaal te maken, dat mensen raakt. Echt een aanrader!
Marieke Schapers Project- en Procesmanager/HR manager a.i.
Waar en wanneer?

De groepstraining is op twee aaneengesloten dagen in Den Haag of Rotterdam.

In de winter op 19 en 20 januari en 9 en 10 februari 2023

In het voorjaar op 13 en 14 april en 8 en 9 juni 2023

 

Het is een intensieve tweedaagse training waaraan twee of drie vrouwen tegelijkertijd kunnen deelnemen. Daardoor is er niet alleen ruimte om van elkaar te leren maar ook volop individuele aandacht.

 


 
Kosten:

Tweedaagse training: € 1.950 p.p.(excl. BTW)

ZZP-ers of deelnemers waarvan de werkgever de training niet betaalt, ontvangen 25% korting.

 
In-company training

Voor organisaties die echt werk willen maken van de ontwikkeling en doorstroom van vrouwelijke managers geef ik deze training ook in-company: voor senior managers, professionals, maar ook voor jonge talenten Ze ontwikkelen een eigen communicatiestijl die zij in kunnen zetten in vergaderingen, bij presentaties, klantgesprekken of netwerkevents. Daarmee vergroten zij hun impact en zichtbaarheid. Cruciaal voor een succesvolle doorstroom naar een next level.

 

Meer weten? Neem contact op.

   

Met mijn bureau Leadership Communications coach ik vrouwelijke leiders om met meer impact te communiceren en presenteren. Daarnaast geef ik workshops storytelling en coach ik vrouwelijke managers Communicatie on the job.

Tot eind 2017 werkte ik bij PostNL. De laatste 5 jaar was ik directeur Communicatie van PostNL en rapporteerde aan CEO Herna Verhagen.


Als vrouwelijke directeur en actief lid van het vrouwennetwerk van PostNL, fungeerde ik als mentor en rolmodel voor andere vrouwen in de organisatie. Met mijn ervaring werk ik nu als boardroom adviseur, leiderschapscoach, trainer en storyteller voor profit en non profit organisaties.
 

In 2022 volgde ik de opleiding aan de School voor Presentatiecoaching en ben een gecertificeerd Presentatiecoach. In 2020 studeerde ik af aan de Storytelling Academy, waarmee ik de titel Chief Storytelling mag voeren en lid ben van de Storytelling Clan.

 
Meer weten of aanmelden?
 

Neem dan contact met me op.
Stuur me een bericht of bel me op 06 – 5124 5681.

 

  Interesse? Neem contact op