Communicatief leiderschap voor Vrouwen

Goede leiders zetten een organisatie in beweging door naar mensen te luisteren en hen echt mee te nemen in de strategie.

Door inspirerende verhalen te vertellen en het goede voorbeeld te geven. Walk your talk.

Je denkt misschien dat alleen een ‘geboren leider’ met gemak presenteert, overtuigend ‘het podium pakt’ en anderen inspireert.

Het overtuigen van mensen en het omarmen van jouw rol als leider kun je leren.

Overtuigen door jezelf te zijn

Voel jij je zeker als je voor de groep of in de boardroom staat? Weet je hen te raken met je verhaal? Je steeds goed voorbereiden, je afstemmen op je publiek en weten wat je te zeggen hebt gaat je enorm helpen. Laat daarbij vooral ook jezelf zien en vertel je eigen verhaal. Wie je bent. Waar je voor staat. Als je een belangrijke presentatie moet geven. Pas dan kun je mensen pas echt raken met je boodschap.

Tijd om aan de slag te gaan

Een speciale training voor vrouwen die willen leren om authentiek hun verhaal te vertellen waar mensen voor op het puntje van hun stoel gaan zitten.

Want vaak zijn presentaties bepalend voor de kansen die je krijgt. Zonde om die niet te pakken.

Wat leer je?

In deze tweedaagse training help ik je om met meer vertrouwen je rol te omarmen en jouw verhaal te vertellen op je eigen manier.

Je ontdekt wat je drijft en leert gebruik te maken van elementen uit de wereld van storytelling om daarmee je boodschap écht aan te laten komen.

Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en het delen van ervaringen.

We praten over het behendig bewegen in de organisatie en omgaan met interne politiek. De training is een combinatie tussen Communicatie, Storytelling en Persoonlijk Leiderschap.

Wat gaan we doen?

Deel I – We maken kennis door onze verhalen en ervaringen te delen en verkennen wat jouw wensen en uitdagingen zijn.

Hoe kun je jouw leiderschap en communicatiekracht versterken?

Deel II – We kijken naar organisatiedynamiek en -politiek en bespreken hoe jij je beweegt in de organisatie. Ik neem je mee in de wereld van storytelling. Je ontdekt dat een goed verhaal raakt, prikkelt en blijft hangen – ook op het werk.

We gaan op zoek naar jouw verhalen en kijken hoe je die het beste in kunt zetten. Niet alleen als je voor de groep of op een podium staat, maar ook in een vergadering of tijdens een netwerkevent.

Deel III – Hoe neem je mensen mee en hoe vergroot je jouw impact en overtuigingskracht? Ook als je online moet presenteren. Je denkt na over jouw persoonlijke stijl en jouw boodschap. Je gaat op zoek naar de verhalen die je wilt vertellen over jezelf, jouw visie, ambitie of strategie.

Deel IV – Je gaat aan de slag met jouw verhaal. Je leert wat er nodig is om je verhaal aansprekend te vertellen zodat mensen op het puntje van hun stoel gaan zitten.

Deel V – Nu is het tijd om het vertellen van je verhaal te oefenen. Voor denkbeeldige groepen – medewerkers, klanten, directie of luisteraars tijdens een congres. Je leert om je présence te vergroten.

Deel VI – Je maakt een plan hoe je als vrouwelijk leider jouw zichtbaarheid en kracht vergroot binnen en buiten de organisatie. Jouw verhaal mag gehoord worden.

Reviews
Afgelopen najaar heb ik de tweedaagse communicatief leiderschap gevolgd bij Simone. Waar je zelf met voorbeelden mag komen van vrouwen die je hebben geïnspireerd, past Simone zelf ook erg goed in een rij als deze thuis. Met heel veel kennis en een interessante carrière weet ze je te boeien en te inspireren om je eigen verhaal op een krachtige manier te formuleren. Ze houd je een spiegel voor en begeleid je in twee intensieve dagen naar compleet nieuwe inzichten over jezelf. Het kan niet anders dan dat je weet wat je te doen staat na deze dagen! Een aanrader voor iedereen die zoekende is naar haar eigen weg binnen een organisatie of haar eigen kracht nog sterker wil tonen.
Geeske van Meerveld – Leed Marketeer Kader Group
Ik heb de training “Vrouwelijk Leiderschap – Storytelling” gevolgd bij Simone en enorm genoten van dit programma op top niveau! Er was tijd voor reflectie, bezinning en aanscherping van mijn visie en verhaal. Gevolg was meer inzicht in wat ik te bieden heb en praktische handvaten hoe ik mijzelf meer vanuit innerlijke kracht kan presenteren. Een aanrader voor ambitieuze vrouwen die zichzelf willen blijven ontwikkelen!
Dr. Dorien Wietsma – Eigenaar DMW Consultancy Boutique | Leiderschapsontwikkeling
Simone weet je in haar tweedaagse training mee te nemen en tools aan te reiken om van elke presentatie een inspirerend verhaal te maken, dat mensen raakt. Echt een aanrader!
Marieke Schapers Project- en Procesmanager/HR manager a.i.
Waar en wanneer?

De groepstraining is op twee aaneengesloten dagen in Den Haag.

In het najaar op 20-21 oktober en 24 en 25 november 2022  

Het is een intensieve tweedaagse training waaraan twee of drie vrouwen tegelijkertijd kunnen deelnemen. Daardoor is er niet alleen ruimte om van elkaar te leren maar ook volop individuele aandacht.

 


 
Kosten:

Tweedaagse training: € 1.800 p.p.(excl. BTW)

ZZP-ers of deelnemers waarvan de werkgever de training niet betaalt, ontvangen 25% korting: € 1.350 p.p (excl. BTW)

 
In-company training

Voor organisaties die echt werk willen maken van de ontwikkeling en doorstroom van vrouwelijke managers geef ik deze training ook in-company: voor senior managers, professionals, maar ook voor jonge talenten Ze ontwikkelen een eigen communicatiestijl die zij in kunnen zetten in vergaderingen, bij presentaties, klantgesprekken of netwerkevents. Daarmee vergroten zij hun impact en zichtbaarheid. Cruciaal voor een succesvolle doorstroom naar een next level.

 

Meer weten? Neem contact op.

   

Met mijn bureau Leadership Communications adviseer ik leiders met hun communicatie-uitdagingen. Zo ontwikkel ik met hen hét verhaal van de organisatie of transformatie. Een verhaal dat dient als kompas op weg naar de toekomst. Ook help ik leiders om hun eigen verhaal te maken én vertellen. Daarnaast geef ik workshops storytelling en train ik leiders voor een belangrijke presentatie of speech. Tot eind 2017 werkte ik bij PostNL. De laatste 5 jaar was ik directeur Communicatie van PostNL en rapporteerde aan CEO Herna Verhagen.
Als vrouwelijke directeur en actief lid van het vrouwennetwerk van PostNL, fungeerde ik als mentor en rolmodel voor andere vrouwen in de organisatie. Met mijn ervaring werk ik nu als boardroom adviseur, leiderschapscoach, trainer en storyteller voor profit en non profit organisaties.
Ik coach vrouwen en help hen bij het ontdekken van hun authentieke verhaal, het verwoorden van hun visie en ambitie en het vergroten van hun vertrouwen en zichtbaarheid.

 

In november 2019 publiceerde Topvrouwen.nl een interview met mij over mijn carrière bij PostNL en mijn visie op de voorbeeldrol van vrouwelijke leiders in organisaties.

In maart 2020 studeerde ik af aan de Storytelling Academy, waarmee ik de titel Chief Storytelling mag voeren en lid ben van de Storytelling Clan.

 
Meer weten of aanmelden?
 

Neem dan contact met me op.
Stuur me een bericht of bel me op 06 – 5124 5681.

 

  Interesse? Neem contact op