Workshop Vergroot jouw impact

Speciaal voor vrouwennetwerken in organisaties

In veel organisatie is het aantal vrouwen ondervertegenwoordigd; denk bijvoorbeeld aan bedrijven in de bouw of techniek. Als er overwegend mannen in een organisatie werken, dan is ook de stijl van werken en communiceren overwegend mannelijk.

Je merkt dat bijvoorbeeld in de manier van overleg, de stijl van presenteren en vergaderen. Hoe kun je als vrouw in zo’n omgeving authentiek blijven en impact maken? Daar hebben we het over in deze workshop.

Gelukkig zie je in veel organisatie dat vrouwen zich bundelen in een vrouwennetwerk, waarbij ze elkaar helpen. Daarmee is het eenvoudiger om met elkaar sparren, te helpen en de weg te wijzen. Samen sta je sterker en vergroot je de impact en doorstroom van vrouwen.

Deze workshop helpt vrouwen een stap te zetten. Je leert elkaar beter kennen, weet wat je kunt doen en hoe je elkaar daarna kunt steunen.

Wat gaan we doen?

Nadat we met elkaar hebben kennisgemaakt praten we over onze dagelijks ervaringen op het werk. We duiken in de verschillen tussen de meer mannelijke en vrouwelijke manier van werken. Wat zijn die verschillen en hoe kun je hiermee omgaan? Wat zijn de do’s en en don’ts en hoe kun je elkaar daarbij helpen? En hoe kun je jouw lichaamshouding inzetten om meer vertrouwen te voelen en uit te stalen? Je ontdekt hoe je elkaar kunt steunen om op cruciale momenten vrouwelijk leiderschap te tonen.

Je kunt jouw impact eenvoudig vergroten door te spelen met jouw houding, stem en taal. De manier waarop jij je presenteert maakt een groot verschil. Daarom ronden we de workshop af met het maken van een persoonlijk pitch die we natuurlijk direct in kleine groepjes oefenen. Laat zien wie je bent en waar jij voor staat en maak daarmee een onuitwisbare indruk.

Hoe lang duurt de workshop?

De workshop start met een lunch en sluiten we af met een borreltje. In die korte tijd smeedt de groep collega’s een hechte band voor de toekomst.

Voor wie?

Ik verzorg deze workshops in opdracht van HR-afdelingen en vrouwennetwerken. Door vrouwen met elkaar in verbinding te brengen kunnen zij verschil maken en de organisatie in beweging brengen.

Workshop Women’s Impact Network Emerson Benelux – oktober 2023

Interesse?

Wil je meer weten over deze workshop? Neem dan contact met me op. Stuur een bericht of bel 06 – 51245681.

Review

Als we het hebben over communiceren met vertrouwen, dan maken onze lichaamstaal en houding het verschil.
En omdat de communicatiestijl van vrouwen anders is dan die van mannen, hoeft deze niet minder effectief te zijn. Dit was in een notendop de focus van de workshop van vorige week, georganiseerd door Emerson’s Women’s Impact Network Benelux en gefaciliteerd door Simone Bel, leiderschaps & communicatiecoach.
Er zijn zoveel geweldige tips die we kunnen toepassen in onze dagelijkse werk- en privé-interacties.
Teodora Takacs – DEI Advocate – WIN-network Emerson Benelux – oktober 2023

Dat wil ik ook