Loopbaanboost voor Vrouwen

Follow your bliss

Heb jij dat ook? Dat je nadenkt over je vervolgstap en nu voor je gevoel op een T-sprong in je loopbaan staat. Je voelt de urgentie om te gaan bewegen en wil een weloverwogen keuze maken. 

Je vraagt jezelf af: Zit ik nog wel op mijn plek? 
Haal ik nog voldoende energie uit mijn werk, of lekt het weg…? 

Als dat zo is, is het tijd voor actie.

Om te gaan ontdekken wat jou drijft en waar jij echt energie van krijgt.
Naar een plek die past bij jou en jouw waarden.
Een plek waar jij op waarde geschat wordt.
Een plek waar jij tot je recht komt en floreert.
Je wilt er mee aan de slag, maar dan wel in een vertrouwelijke setting.
Een setting waarin oog is voor jouw persoonlijke zoektocht. 
Een programma met enkel vrouwen, omdat het toch net een andere dynamiek heeft.
Eén waarin je gericht toewerkt naar het maken van bewuste keuzes voor jouw loopbaan, aan de hand van jouw persoonlijke kompas

Daar hoort ook een nieuw authentiek verhaal bij. Een verhaal waarmee je aandacht vangt; of dat nu is tijdens een presentatie, in een vergadering of in een 1-op-1 gesprek. Een verhaal dat past bij je keuze en recht doet aan jou als persoon. 

Dus, ben jij op zoek naar jouw vervolgstap waarbij je op waarde wordt geschat en floreert, dan is Loopbaanboost voor Vrouwen echt iets voor jou!

Over Margaret Schöttelndreier en Simone Bel 

Margaret en Simone hebben beiden de passie om vrouwen verder te helpen in hun loopbaan en te laten delen in hun ervaring. Zij bundelen hun kracht en loopbaanervaring om vrouwen te supporten zichzelf te blijven ontwikkelen en hun hart te volgen. Zij zijn jouw coach en mentor. De onderlinge verschillen en aanvullende expertises maken hen als team sterk.

Margaret Schöttelndreier

Margaret is gecertificeerd life- & loopbaancoach, expert in DISC-3D analyse en heeft een eigen coach- en adviespraktijk. Brede interesse, nieuwgierigheid en oprechte interesse in anderen karakteriseren haar.

Zij is als coach betrokken, resultaatgericht, een inspirator en motivator. Zelfkennis en diversiteit zijn haar expertises. 

Simone Bel

Simone is storyteller, presentatie- en leiderschapscoach en eenstevige gesprekspartner op het gebied van leiderschap en communicatie. Zij coacht en traint vrouwen bij het versterken van hun leiderschapscommunicatie en het maken van keuzes in hun loopbaan. Zij heeft een jarenlange ervaring als directeur communicatie en heeft een eigen coach- en adviespraktijk.

Review

“Ik ken Simone en Margaret al vele jaren. Het zijn zeer sterke professionals, sowieso los van elkaar en tezamen een gouden duo voor een ‘loopbaan boost’. Beiden zijn zeer sterk in luisteren, coachen, reflecteren en hebben een flinke brok nuttige eigen ervaring qua eigen loopbaan als ook qua skills. De een heeft daarnaast een specialisatie in coaching op skills en de ander in storytelling. Hier kom je zeker verder mee!”
Suzanne Loopbaanboost 1

Jouw programma

De sleutel tot succes ben je zelf. Volg daarom je eigen pad aan de hand van je persoonlijke kompas!

Voorafgaand aan de 1e bijeenkomst ga je gericht aan de slag met o.a. een persoonlijke analyse en heb je een coachgesprek met Margaret over de uitkomst.

Het is de eerste stap op jouw pad en de start van de beantwoording van jouw persoonlijke vraag.

1e Bijeenkomst – Thema: Jij en jouw verhaal

Wat is je vraag over jouw loopbaan, waar loop je mee rond en waar twijfel je over? Welke stappen wil je zetten? 

In een kleine, vertrouwelijke setting vertellen we allemaal ons eigen loopbaanverhaal en delen we openhartig onze ervaringen. In de verhalen van de ander spiegel je jezelf. Daardoor krijgt jouw vraag een verdiepingsslag en kun je die in perspectief plaatsen.

Opbrengst: 
2e Bijeenkomst – Thema: Jij en jouw perspectief op de toekomst

Je verkent jouw persoonlijke kompas en bepaalt wat voor jou echt belangrijk is in je werk en je leven. Je verdiept je in jouw kwaliteiten en drijfveren en verkent hoe je die centraal kunt zetten bij het maken van keuzes voor de toekomst.

Hoe kleurt dit jouw ambitie in en welke keuzes kun je maken?

Opbrengst:
3e Bijeenkomst – Thema: Jij als vrouw in je loopbaan

In je loopbaan ben je echt zelf aan zet. Je maakt jouw unieke plan voor een duurzaam loopbaanpad.

Aan het einde van de middag presenteer je jouw persoonlijke verhaal; het verhaal dat bij jou en jouw koers past en waarin je aangeeft welke stappen je gaat zetten. Een prachtige leerervaring om jouw verhaal persoonlijk, kort en met impact te vertellen. 

Opbrengst:
Tussen de bijeenkomsten door krijg je
Locatie: De Tuin van de Smid

De thuisbasis voor Loopbaanboost voor Vrouwen is de uniek gelegen groene polderoase De Tuin van de Smid midden in het Cronesteynpark aan de rand van Leiden. De ultieme plek om je samen met anderen onder te dompelen in dit loopbaanprogramma. 

We maken in het programma gebruik van:
  • De 3D- en leiderschapsanalyse als waardevol hulpmiddel. Deze analyse over je persoonlijkheidsstijl, denkstijlen en professionele drijfveren verschaft je zelfkennis. De belangrijkste stap om richting te geven aan je loopbaan.
  • Persoonlijke drijfveren, persoonlijke en interactieve waarden
  • Beroepen- en branche analyse
  • Storytelling als krachtig hulpmiddel om inspirerende verhalen te vertellen, je impact te vergroten en om vanuit je eigen missie te leren pitchen.

Na dit programma heb je de juiste bagage om jouw loopbaan een boost te geven. Binnen 6 maanden na afloop van het programma krijg je de mogelijkheid om gebruik te maken presentatiecoaching of storytelling met Simone.

Verder is er een actief alumni-netwerk van deelnemers aan eerdere edities van het programma waaraan je kunt deelnemen.


Reviews

“Aanrader voor iedereen die zich wil bezinnen op zijn/haar loopbaan! Die wil reflecteren hoe te komen richting de functie die jou echt op het lijf is geschreven. En om te ontdekken wat dit is. Je niet laten leiden door je omgeving of keuzes of gebeurtenissen in het verleden maar scherp krijgen waar echt je energie zit. Waar zitten jouw behoeften echt.” Suzanne Loopbaanboost 1

Loopbaanboost voor vrouwen heb ik ervaren als de beste investering in mezelf sinds tijden. Onder leiding van professionals toewerken naar een verhaal over mijn ‘bliss’ waar ik nooit de focus op heb gehad. Aandacht besteden aan waar je vandaan komt, waar je naar toe wil, waar je voor staat en welke droom je wil verwezenlijken. Deze training bewijst maar weer dat alles dat je aandacht geeft groeit. Ik gun alle vrouwen deze training.” Pauline Loopbaanboost 1


Past dit programma bij jou?

Dit programma is voor vrouwelijke professionals / managers die op een T-sprong staan en de onrust voelen om richting te geven aan hun loopbaan en

  • tijd willen nemen in zichzelf te investeren.
  • een duwtje in de rug goed kunnen gebruiken.
  • hun persoonlijke kompas willen ontdekken en volgen.
  • vanuit zelfkennis en eigen kracht bewuste keuzes willen maken.
  • gebruik willen maken van elkaars netwerk.
  • door middel van het vertellen van hun eigen verhaal zichtbaarder te worden en daarmee jouw impact vergroten.
Investering

Deelnemen aan het programma in 2023 kost € 2.250 p.p. exclusief BTW.
Het is inclusief voorbereiding, analyses, rapportages, locatie en catering.
De groep bestaat uit 4 tot maximaal 6 personen.

Programma

Na afloop 1-op-1 presentatiecoaching

Optioneel: dit programma kun je uitbreiden met individuele sessies coaching, storytelling en presentatiecoaching.

Planning

Loopbaanboost 4

24 maart, 21 april, 26 mei, 16 juni 2023

Loopbaanboost 5

8 september, 6 oktober, 10 november en 8 december 2023

Alumni-netwerk

3 februari 2023, bijeenkomst Alumni-netwerk.

Meer informatie

Wil je meer informatie over dit programma of een persoonlijk traject neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op.

Margaret margaret@leadershipcommunications.nl     
+31 6 22888524

Simone simone@leadershipcommunications.nl
+31 6 51245681

Interesse? Neem contact op