Mijn verhaal

Stapelaars

Het woord stapelaar is met de komst van minister Wiersma een populair woord geworden. Een stapelaar is iemand die verschillende opleidingen ‘op elkaar stapelt’ en zo groeit naar een steeds hoger opleidingsniveau. Stapelaars hebben een langere aanloop nodig om op hun bestemming te komen. 

Doorzetters, hordelopers, laatbloeiers …. Je hebt veel verschillende type stapelaars. 
De laatbloeier – die niveau op niveau stapelt. 
De afglijder – die in de pubertijd ‘afhaakt’ en op latere leeftijd het licht ziet.
De doorzetter – die een omweg nodig heeft om op de juiste bestemming te komen. 
De ontdekker – die geen helder pad voor ogen had en deze gaandeweg ontdekt.
De kansenpakker – die pas op latere leeftijd de mogelijkheid heeft om zich verder te ontwikkelen.

Zelf ben ik een stapelaar uit de categorie laatbloeier. Ik ging via de mavo door naar de havo en stroomde toen door naar het hbo. Hoe ouder ik werd hoe sneller mijn ontwikkeling ging en hoe groter mijn ambitie werd. Tot ik opeens vol verwondering dacht: ‘Hoe is het mogelijk dat ik hier nu sta!’ Ik stapelde bovenop mijn opleiding, vele vakopleidingen en nóg meer ervaring tot een mooie kralenketting. 

Na mijn corporate loopbaan verbreedde ik me van een directeur Communicatie tot een Leiderschapscoach voor vrouwen. Ik omarm mijn kwaliteiten, ervaring en authentieke loopbaan. Als leiderschapscoach ontmoet ik nu veelvuldig andere stapelaars. Het lijkt wel alsof ik hen aantrek….

Vrouwen die blijven studeren naast hun werk en meer ambiëren dan ze ooit dachten.
Vrouwen die gaandeweg ontdekken dat ze veel meer in hun mars hebben en groot durven te gaan dromen. 
Vrouwen die als stapelaar het verschil maken door zich niet klein te maken, maar hun bijzondere pad juist omarmen en daarmee een inspiratie zijn voor anderen. 

30 maart 2022