Communicatief leiderschap voor vrouwen

Leer excelleren in het vertellen van je verhaal

   

Goede leiders zijn authentiek, zichtbaar en communicatief sterk. Ze fungeren als rolmodel, inspireren en zetten daarmee de organisatie succesvol in beweging. Maar lukt het jou om in de picture te staan en aandacht te vragen voor jouw visie? Voel jij je sterk als je op het podium of in de boardroom staat? Vaak zijn presentaties (intern en extern) bepalend voor de kansen die je krijgt en essentieel om jouw stakeholders mee te krijgen. Het helpt als je jezelf goed kunt presenteren en mensen echt mee kunt nemen in je verhaal. Daarin excelleren, gaat je op veel fronten helpen!

 
Investeer in je ontwikkeling!

Wil je investeren in ontwikkeling, dan is dit unieke Trainingsprogramma Communicatief leiderschap voor vrouwen echt iets voor jou. Een speciale training voor vrouwen die zichzelf ‘stevig’ willen presenteren door een goed verhaal te vertellen waar mensen voor op het puntje van hun stoel gaan zitten.

 
Wat leer je?

In deze tweedaagse training help ik je om je eigen stijl te ontwikkelen en jouw verhaal te vertellen op je eigen manier. Je leert gebruik te maken van elementen uit de wereld van storytelling om daarmee je boodschap écht aan te laten komen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en het delen van ervaringen. We praten over het behendig bewegen in de organisatie en omgaan met interne politiek. De training is een combinatie tussen Communicatie, Storytelling en Persoonlijk Leiderschap.

 
Wat gaan we doen?

Deel I – We maken kennis door onze verhalen en ervaringen te delen en verkennen wat jouw wensen en uitdagingen zijn. Hoe kun je jouw leiderschap en communicatiekracht versterken?

 

Deel II – Ik neem je mee in de wereld van storytelling. Je ontdekt dat een goed verhaal raakt, prikkelt en blijft hangen – ook op het werk. We gaan op zoek naar jouw verhalen en kijken hoe je die het beste in kunt zetten. Niet alleen als je voor de groep of op een podium staat, maar ook in een vergadering of tijdens een netwerkevent.

 

Deel III – Je gaat op zoek naar de verhalen die je wilt vertellen over jezelf, jouw visie, ambitie of strategie.

 

Deel IV – Je gaat aan de slag met jouw verhaal. Je leert wat er nodig is om je verhaal aansprekend te vertellen zodat mensen op het puntje van hun stoel gaan zitten.

 

Deel V – Nu is het tijd om het vertellen van je verhaal te oefenen. Voor denkbeeldige groepen – medewerkers, klanten, directie of luisteraars tijdens een congres. Je leert om je présence te vergroten.

 

Deel VI – Je maakt een plan hoe je jouw zichtbaarheid en kracht vergroot binnen en buiten de organisatie. Jouw verhaal mag gehoord worden.

 
Reviews

Ik heb de training “Vrouwelijk Leiderschap – Storytelling” gevolgd bij Simone en enorm genoten van dit programma op top niveau! Er was tijd voor reflectie, bezinning en aanscherping van mijn visie en verhaal. Gevolg was meer inzicht in wat ik te bieden heb en praktische handvaten hoe ik mijzelf meer vanuit innerlijke kracht kan presenteren. De spiegel die Simone voorhield was een eye-opener. Een aanrader voor ambitieuze vrouwen die zichzelf willen blijven ontwikkelen!” – Dr. Dorien Wietsma Partner bij Amrop Executive Search en Leiderschapsontwikkeling.

 

Simone weet je in haar tweedaagse training mee te nemen en tools aan te reiken om van elke presentatie een inspirerend verhaal te maken, dat mensen raakt. Echt een aanrader!” – Marieke Schapers Global HR Business Partner Aegon NV

 
Waar en wanneer?

De groepstraining is op twee aaneengesloten dagen in Den Haag.

In de winter op 16-17 december 2020 en 7-8 januari 2021 en 4-5 februari 2021.

In tijden van Corona geef ik deze training aan maximaal 2 vrouwen tegelijkertijd. Zo kunnen we steeds voldoende afstand van elkaar houden.

 


 
Kosten:

Groepstraining twee dagen: € 1.500 p.p.(excl. BTW)

ZZP-ers of deelnemers waarvan de werkgever de training niet betaalt, ontvangen 25% korting: € 1.125 p.p (excl. BTW)

 
In-company training

Voor organisaties die echt werk willen maken van de ontwikkeling en doorstroom van vrouwelijke managers geef ik deze training ook in-company: voor senior managers, professionals, maar ook voor jonge talenten Ze ontwikkelen een eigen communicatiestijl die zij in kunnen zetten in vergaderingen, bij presentaties, klantgesprekken of netwerkevents. Daarmee vergroten zij hun impact en zichtbaarheid. Cruciaal voor een succesvolle doorstroom naar een next level.

 

Interesse? Neem contact op

 


Simone Bel (1966)

 

Met mijn bureau Leadership Communications adviseer ik leiders met hun communicatie-uitdagingen. Zo ontwikkel ik met hen hét verhaal van de organisatie of transformatie. Een verhaal dat dient als kompas op weg naar de toekomst. Ook help ik leiders om hun eigen verhaal te maken én vertellen. Daarnaast geef ik workshops storytelling en train ik leiders voor een belangrijke presentatie of speech. Tot eind 2017 werkte ik bij PostNL. De laatste 5 jaar was ik directeur Communicatie van PostNL en rapporteerde aan CEO Herna Verhagen.
Als vrouwelijke directeur en actief lid van het vrouwennetwerk van PostNL, fungeerde ik als mentor en rolmodel voor andere vrouwen in de organisatie. Met mijn ervaring werk ik nu als boardroom adviseur, leiderschapscoach, trainer en storyteller voor profit en non profit organisaties.
Ik coach vrouwen en help hen bij het ontdekken van hun authentieke verhaal, het verwoorden van hun visie en ambitie en het vergroten van hun zichtbaarheid.

 

In november 2019 publiceerde Topvrouwen.nl een interview met mij over mijn carrière bij PostNL en mijn visie op de voorbeeldrol van vrouwelijke leiders in organisaties.

In maart 2020 studeerde ik af aan de Storytelling Academy, waarmee ik de titel Chief Storytelling mag voeren en lid ben van de Storytelling Clan.

 
Interesse of aanmelden?
 

Neem dan contact met me op.
Stuur me een bericht of bel me op 06 – 5124 5681.