Communicatief leiderschap voor vrouwen

Aan de slag met jouw eigen verhaal en stijl van presenteren

   

Goede leiders zijn authentiek, zichtbaar en communicatief sterk. Ze fungeren als rolmodel, inspireren en zetten daarmee de organisatie succesvol in beweging. Maar lukt het jou om in de picture te staan en aandacht te vragen voor jouw visie? Voel jij je sterk als je op het podium staat? Lukt het jou om authentiek te blijven? In deze tweedaagse training storytelling voor vrouwelijke leiders ontdek je jouw eigen stijl en ga je aan de slag met het ontdekken en vertellen van jouw unieke verhaal.

 
Investeer in jezelf!
 

Wil je investeren in jezelf, dan is dit unieke Trainingsprogramma Communicatief leiderschap voor vrouwen echt iets voor jou. Een speciale training voor vrouwen die gericht willen werken aan hun eigen stijl van communiceren.    

In tijden van Corona geef ik deze training aan maximaal 2 vrouwen tegelijkertijd. Zo kunnen we steeds voldoende afstand van elkaar houden.

   
Wat leer je?

In deze tweedaagse groepstraining help ik je om je eigen stijl te ontwikkelen en jouw verhaal te vertellen op je eigen manier. Je leert gebruik te maken van elementen uit de wereld van storytelling om daarmee je boodschap écht aan te laten komen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en het delen van ervaringen. De training is een combinatie tussen Communicatie, Storytelling en Persoonlijk Leiderschap.

 
Voor wie?

Deze training is bedoeld voor ervaren senior managers, afdelingsmanagers en directeuren, die zichzelf meer vanuit innerlijke kracht willen presenteren. Een training voor ambitieuze vrouwen die zichzelf willen blijven ontwikkelen. Vrouwen die willen blijven investeren in hun eigen ontwikkeling en geloven in de kracht van persoonlijke communicatie in hun leiderschap.

 
Wat gaan we doen?

Deel I – We maken kennis door onze verhalen te delen en verkennen wat jouw wensen en uitdagingen zijn op het gebied van communicatief leiderschap.
Hoe word jij een voorbeeld voor anderen? We stellen concrete doelen vast voor de training.

 

Deel II – Waarom is het vertellen van verhalen zo krachtig? Ik neem je mee in de wereld van storytelling en leer je hier volop gebruik van te maken. Je ontdekt hoe een goed verhaal raakt, prikkelt en blijft hangen. We gaan op zoek naar verhalen die al in jou besloten liggen en kijken hoe je die kunt inzetten. En dan niet alleen op formele momenten, maar ook bij een gezellige bijeenkomst met collega’s of tijdens een netwerkevent.

 

Deel III – Je gaat aan de hand van een aantal concrete vragen zelf aan de slag. Je denkt na over jouw persoonlijke stijl en jouw boodschap: wat-wil-je-waarom-vertellen-aan-wie. En je gaat op zoek naar de verhalen die je wilt vertellen over je zelf, de organisatie en de strategie.

 

Deel IV – Jij bepaalt de thema’s die je verder gaat uitwerken en gaat op zoek naar concrete voorbeelden en anekdotes.
Je leert wat er nodig is om je verhaal aansprekend te vertellen.

 

Deel V – Nu is het tijd om het vertellen van je verhaal te oefenen. Voor denkbeeldige groepen – medewerkers, klanten, belangengroepen of luisteraars tijdens een congres. Je leert om de juiste flow te creëren.

 

Deel VI – Je maakt een plan hoe je jouw zichtbaarheid en kracht vergroot binnen en buiten de organisatie.
Je kiest de thema’s die onlosmakelijk verbonden zijn met jouw visie en persoonlijk leiderschap. Jouw verhaal mag gehoord worden.

 
Wat levert de training jou op?
 

Na deze training heb je inzicht gekregen in jouw unieke kracht als vrouwelijk leider. Je hebt je eigen verhaal uitgewerkt en geoefend. Je hebt praktische tools om verbindend te zijn en jezelf authentiek en overtuigend te presenteren.

 

Ook na deze training kan ik je coachen voor belangrijke presentaties, of helpen bij het schrijven van een speech.

 
Reviews
 

Ik heb de training “Vrouwelijk Leiderschap – Storytelling” gevolgd bij Simone en enorm genoten van dit programma op top niveau! Er was tijd voor reflectie, bezinning en aanscherping van mijn visie en verhaal. Gevolg was meer inzicht in wat ik te bieden heb en praktische handvaten hoe ik mijzelf meer vanuit innerlijke kracht kan presenteren. De spiegel die Simone voorhield was een eye-opener. Een aanrader voor ambitieuze vrouwen die zichzelf willen blijven ontwikkelen!” – Dr. Dorien Wietsma Partner bij Amrop Executive Search en Leiderschapsontwikkeling.

 

Simone weet je in haar twee daagse training mee te nemen en tools aan te reiken om van elke presentatie een inspirerend verhaal te maken, dat mensen raakt. Echt een aanrader!” – Marieke Schapers Global HR Business Partner Aegon NV

 
Waar en wanneer?

De groepstraining is op twee aaneengesloten dagen, zodat je gefocust blijft op de training en je eigen ontwikkelproces.

  In het najaar op 24-25 september 2020 en 15-16 oktober 2020 en 12-13 november 2020.
 


 
Kosten:
 

Groepstraining twee dagen: € 1.500 p.p.(excl. BTW)

ZZP-ers of deelnemers waarvan de werkgever de training niet betaalt, ontvangen 25% korting: € 1.125 p.p (excl. BTW)

 
In-company training
 

Voor organisaties die echt werk willen maken van de ontwikkeling en doorstroom van vrouwelijke managers geef ik deze training ook in-company: voor senior managers, professionals, maar ook voor jonge talenten.
Vrouwen die deelnemen ontdekken hoe leuk het is om ook op het werk authentiek te communiceren. Ze ontwikkelen een eigen communicatiestijl die zij in kunnen zetten in vergaderingen, bij presentaties, klantgesprekken of netwerkevents. Communiceren wordt weer leuk en daarmee vergroten zij hun impact en zichtbaarheid. Cruciaal voor een succesvolle doorstroom naar een next level.

 

Deze training is bijvoorbeeld geschikt voor ambitieuze vrouwen die werken bij banken, verzekeraars, zakelijke dienstverlening, of in de logistiek, bouw, techniek, gezondheidszorg, onderwijs, of wetenschap.
In overleg ontwikkelen we een programma op maat.

 
Ik geloof in de kracht van diversiteit en de inspirerende rol van vrouwelijke leiders in organisaties.
 

Interesse? Neem contact op

 


Simone Bel (1966)

 

Met mijn bureau Leadership Communications adviseer ik leiders met hun communicatie-uitdagingen. Zo ontwikkel ik met hen hét verhaal van de organisatie of transformatie. Een verhaal dat dient als kompas op weg naar de toekomst. Ook help ik leiders om hun eigen verhaal te maken én vertellen. Daarnaast geef ik workshops storytelling en train ik leiders voor een belangrijke presentatie of speech. Tot eind 2017 werkte ik bij PostNL. De laatste 5 jaar was ik directeur Communicatie van PostNL en rapporteerde aan CEO Herna Verhagen.
Als vrouwelijke directeur en actief lid van het vrouwennetwerk van PostNL, fungeerde ik als mentor en rolmodel voor andere vrouwen in de organisatie. Met mijn ervaring werk ik nu als boardroom adviseur, leiderschapscoach, trainer en storyteller voor profit en non profit organisaties.
Ik coach vrouwen en help hen bij het ontdekken van hun authentieke verhaal, het versterken van hun leiderschapscommunicatie en het omarmen van hun voorbeeldrol.

 

In november 2019 publiceerde Topvrouwen.nl een interview met mij over mijn carrière bij PostNL en mijn visie op de voorbeeldrol van vrouwelijke leiders in organisaties.

In maart 2020 studeerde ik af aan de Storytelling Academy, waarmee ik de titel Chief Storytelling mag voeren en lid ben van de Storytelling Clan.

 
Interesse of aanmelden?
 

Neem dan contact met me op.
Stuur me een bericht of bel me op 06 – 5124 5681.