Leadership Advies  |  Leadership Coaching

Walk your talk

Als in jouw organisatie werkdruk van je medewerkers écht een issue is en de balans tussen werk/privé onder druk staat, beperk je dan bijvoorbeeld in de mailtjes die je ’s avonds of in het weekend verstuurt aan je team. Dat jij het zelf prettig vindt om je email bij te werken op een rustig moment in het weekend betekent nog niet dat je elk mailtje ook op dat moment moet versturen. Jouw hoofd is dan leeg, maar dat van je team stroomt vol. Pas je gedrag aan en bewijs zo dat je het probleem serieus neemt. Met jouw gedrag maak je het verschil.
Walk your talk. Medewerkers letten op gedrag van de directie, niet op haar verklaringen (Saul Gellerman).
Medewerkers gaan je pas echt geloven als zij merken dat je het echt meent en authentiek bent. Je gedrag en wat je daadwerkelijk doet hoort daarbij. Het gaat vaak om simpele dingen, zoals het nakomen van afspraken, voor je team staan en echt willen weten wat er speelt, zodat je het verschil kunt maken.
Succesvolle managers zijn zich bewust van hun rol en het voorbeeldgedrag dat daarbij hoort. Niet alleen op de logische moment als het gaat om het nemen van besluiten in een vergadering, maar op alle momenten van de dag, 24/7.