Vergroten presentatiekracht in vergaderingen – ook online

Training van één dag of twee dagdelen voor professionals die regelmatig presenteren in een managementteam, directieoverleg of stuurgroep.
 

 
 Je hebt er echt werk van gemaakt: mooie slides en een goede opbouw van je verhaal, zodat er geen spelt tussen te krijgen is. Je komt goed beslagen ten ijs. Eenmaal in de vergadering tref je helaas minder enthousiaste en soms zelfs verveelde deelnemers. Jij zou dertig minuten krijgen voor je presentatie, maar die zijn ineens drastisch ingekort naar tien. Terwijl jij je verhaal vertelt, zie je de ogen van de deelnemers helaas niet gericht op de sheets, maar op hun telefoonschermpjes. Herkenbaar? Laten we eerlijk zijn. Niemand, ook jij niet, is dol op lange vergaderingen met presentaties vol met feiten. Maar hoe krijg je dan de aandacht?
Heb je er wel eens bij stilgestaan dat, naast kloppende feiten, jijzelf minstens zo belangrijk bent voor het succes van je presentatie? En verdiep jij je vooraf wel écht in degenen die in de vergaderzaal jouw toehoorders zijn?
In deze training van één dag leer je hoe je echt impact kunt hebben met je presentatie door gebruik te maken van storytelling en meer van jezelf te laten zien in een vergadering. Je leert hoe je een heldere kernboodschap formuleert bij elke presentatie die je geeft. En hoe je slim kunt omgaan met de belangen van je toehoorder.

 

 

Wat gaan we doen?

 

Deel I – Eigen ervaringen – we starten bij jou. Waar loop je tegenaan bij presentaties/vergaderingen? Bij jezelf en bij je publiek.

 

 Deel II – Storytelling en hoe verhalen werken in onze hersenen – We leggen uit wat de elementen zijn van een goed verhaal en hoe dat werkt in de hersenen. We oefenen in het vertellen van verhalen in verschillende settings.

 

 Deel III – Het – Wij – Ik perspectief We staan stil bij drie belangrijke factoren, waarmee je rekening moet houden bij de voorbereiding van je presentatie. Wat kom je vertellen of vragen? Moet je snel to-the-point komen of is het belangrijk je toehoorders echt mee te nemen in jouw verhaal? Hoe zit het met de belangen van de deelnemers? Hoe geef je (jouw) verhaal kleur?

 

 Deel IV – Anekdotes en verhalen toevoegen aan je presentatie – Je leert een anekdote te gebruiken in je presentatie en hoe je die koppelt aan je belangrijkste boodschap. Je oefent met een eigen voorbeeld, om zo direct concrete stappen te maken.

 

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor stafmedewerkers/beleidsmedewerkers/programmamanagers die regelmatig presenteren in een managementteam, directieoverleg of stuurgroep. En die het lastig vinden om overtuigend hun onderwerp te presenteren.

 

Waar en wanneer?

Een groep bestaat uit 10-12 deelnemers. De training duurt van 9.30 – 17.00 uur. Wij werken met twee trainers.

 

In-company

Wij geven deze training bij voorkeur in-company. Onze ervaring is dat het leereffect dan het grootst is, door de unieke en herkenbare situaties van de deelnemers onderling.
Een groep bestaat uit deelnemers uit dezelfde organisatie. In overleg ontwikkelen we een programma op maat.

 

Online training in tijden van Corona

In tijden van Corona geven we deze training ook online; via ZOOM, TEAMS of Google Hangouts. We verspreiden de training dan over twee dagdelen en beperken de groep.

 

Individuele inschrijving

Een groep bestaat uit deelnemers uit verschillende organisaties. De training geven we in de Randstad. Kijk op www.leadershipcommunications.nl voor de exacte locatie en actuele data én voor het inschrijven voor deze eendaagse training.

 

Kosten:

In-company training: € 2.500, – excl. BTW
Individuele inschrijving: € 295, – excl. BTW, incl. lunch

 Download de flyer

 


Simone Bel (1966)

 

Met mijn bureau Leadership Communications adviseer ik leiders met hun communicatie-uitdagingen. Zo ontwikkel ik met hen hét verhaal van de organisatie of transformatie. Een verhaal dat dient als kompas op weg naar de toekomst. Ook help ik leiders om hun eigen verhaal te maken én vertellen. Daarnaast geef ik workshops storytelling en train ik leiders voor een belangrijke presentatie of speech. Tot eind 2017 werkte ik bij PostNL. De laatste 5 jaar was ik directeur Communicatie van PostNL en rapporteerde aan CEO Herna Verhagen. Als vrouwelijke directeur en actief lid van het vrouwennetwerk van PostNL, fungeerde ik als mentor en rolmodel voor andere vrouwen in de organisatie. Met mijn ervaring werk ik nu als boardroom adviseur, leiderschapscoach, trainer en storyteller voor profit en non profit organisaties.
Ik coach vrouwen en help hen bij het ontdekken van hun authentieke verhaal, het versterken van hun leiderschapscommunicatie en het omarmen van hun voorbeeldrol.
 


 

 

Suzanne Verhees (1978)
Vanuit mijn onderneming Helder in Woord help ik bedrijven en personen bij het (terug)vinden, vormen en schrijven van hun (kern)verhaal. Daar waar het vuur brandt. Waar sta je voor? Wat is je unieke kracht, eigenschap of expertise? Waar wil je naartoe? En welke eigen ervaringsverhalen bekrachtigen die overtuiging? Het kernverhaal is voor bedrijven richtinggevend voor de toekomst. Medewerkers kunnen zich zo makkelijker verbinden met waar de organisatie voor staat. Voor personen is het de bron voor authentieke communicatie die helpt zichzelf beter te positioneren en meer impact te hebben.
Daarnaast geef ik workshops en trainingen over hoe je storytelling (zakelijk) kunt toepassen. Met verhalen zet je een verbindende beweging in gang wat met pure feiten alleen niet lukt.
Ik combineer mijn ruime ervaring bij een corporate organisatie op het gebied van interne communicatie en talentmanagement met mijn kennis van coaching op het vlak van persoonlijk bewustzijn. Helder en begrijpelijk communiceren is voor mij een voorwaarde. To the point, maar wél met een ziel!
 

 

Interesse of aanmelden?

Neem dan contact op.
Stuur een bericht of bel met Simone op 06 – 5124 5681 of Suzanne op 06 – 1783 8862.