Leadership Advies  |  Leadership Coaching  |  Leadership Studio

De ontelbare mogelijkheden van storytelling

Het afgelopen jaar werd ik gegrepen door de universele kracht van verhalen. Ik las de boeken van Theo Hendriks, Astrid Schutte en Mieke Bouma over de kracht van storytelling en volgde de opleiding Chief Storytelling aan de Storytelling Academy. Ik voelde me onderdeel van een indrukwekkende geschiedenis door te leren over de eeuwenoude lessen van Aristoteles – over Logos, Ethos en Pathos en het universele verhaal van de reis van de held en de twaalf archetypes. Ik ontdekte de ontelbare mogelijkheden om verhalen te gebruiken om mensen te inspireren en in beweging te brengen. Ons brein geeft immers de voorkeur aan verhalende informatie. En als je even bij jezelf nagaat, dan weet je ook dat je liever luistert naar een goed verhaal, dan naar een feitelijke presentatie die bol staat van vakjargon. Voor mij is storytelling sterk verbonden met mijn visie op interne communicatie, engagement en leiderschap. Ik ben ervan overtuigd dat organisaties succesvoller zijn met krachtige leiders die medewerkers goed mee kunnen nemen in hun visie. Leiderschapsverhalen, corporate stories, visieverhalen, compelling stories, change stories….. ze dienen allemaal als kompas op weg naar de toekomst.

#storytelling #leiderschap #leadershipcommunications #verhalen