Loopbaanboost voor Vrouwen – op zoek naar jouw logische vervolgstap

Heb jij dat ook? Dat je nadenkt over je vervolgstap en nu voor je gevoel op een T-sprong in je loopbaan staat. Je wilt graag een weloverwogen keuze maken. Je vraagt jezelf af …. welke richting kies ik?

Wat nou als ik eens iets heel anders zou willen doen, wat gebeurt er dan? Kan dat wel? En belangrijker nog: wat is dat dan?

Je wilt een vervolgstap maken op je loopbaanpad. Je wilt ontdekken wat jou echt drijft en wat invulling geeft aan jouw ambities. Maar hoe? Je twijfelt. Hoe doen anderen dat? Wat wil ik, wat kan ik, wat is er mogelijk? Je wilt er mee aan de slag, maar dan wel in een vertrouwelijke setting, waar oog is voor jouw persoonlijke zoektocht.

Een setting waarin je gericht toewerkt naar het maken van bewuste keuzes voor jouw loopbaan, aan de hand van jouw persoonlijke kompas.

Bij die keuzes hoort ook een nieuw authentiek verhaal. Een verhaal waarmee je aandacht vangt; of dat nu is tijdens een presentatie, in een vergadering of in een 1-op-1 gesprek. Een verhaal dat past bij je keuze en recht doet aan jou als persoon.

Dus, ben jij op zoek naar jouw logische vervolgstap, dan is Loopbaanboost voor Vrouwen echt iets voor jou!

Simone Bel & Margaret Schöttelndreier
Wij zijn jouw gids

Wij hebben beiden de passie om vrouwen verder te helpen in hun loopbaan en te laten delen in onze ervaring.

Wij geloven in de kracht van diversiteit en het belang van de doorgroei van vrouwen in organisaties.

Wij bundelen onze kracht en ervaring en hebben een droom: dat vrouwen zichzelf blijven ontwikkelen en hun hart volgen. Dan maak je vanzelf keuzes die er voor jou en de organisatie toe doen.

Wij zijn jouw gids, mentor en coach.

 

Over Margaret en Simone

Wij geloven in sisterhood en hebben altijd veel tijd geïnvesteerd in het verder helpen van vrouwen.

Als collega, mentor, coach en als manager van een afdeling.

 

De laatste tijd lijkt alle aandacht te gaan naar het aantal vrouwen ín de top. Natuurlijk is dat belangrijk, maar even zo belangrijk is de doorstroom van vrouwen náár die top. Veel vrouwen twijfelen over zichzelf en laten daardoor kansen lopen. Doodzonde.

 

Het is aan organisaties om vrouwen te ondersteunen in hun ontwikkeling;

Het is aan de vrouwen zélf om hun ambitie en leiderschap te omarmen en aan het roer van hun eigen loopbaan te staan.

 

Margaret Schöttelndreier

Mijn naam is Margaret. Ik ben breed geïnteresseerd, betrokken, resultaatgericht, een verbinder, inspirator, motivator. En er moet op zijn tijd gelachen worden. Ik ben gecertificeerd coach, expert in DISC-3D analyse en programmamaker en heb mijn eigen coach- en adviespraktijk.

In mijn loopbaan bij PostNL heb ik in diverse functies en werkvelden gewerkt. En daarin samengewerkt met een diversiteit aan collega’s; van postbezorger tot CEO en beleidsmedewerker tot young professional. Alles en iedereen met een eigen dynamiek.
Mijn passie voor leren en ontwikkelen kwam samen in leiderschapsontwikkeling als programmamanager en coach van het Young Executive Programme.

Ik heb altijd kansen gepakt en gecreëerd. Passend bij mijn nieuwsgierigheid om nieuwe paden te verkennen. Soms voelde een stap onzeker en had ik het gevoel mij extra te moeten bewijzen. Maar voor mij nooit een reden om de stap niet te zetten.

Ik heb geworsteld met de balans van werk en privé. Eerst toen de kinderen klein waren en later als mantelzorger.

Nu ben ik de coach die ik heel graag zelf had willen hebben. Ik weet niet of mijn loopbaan anders gegaan zou zijn. Maar wel dat ik mijzelf in een vroegtijdig stadium beter had leren kennen en van daaruit gerichtere keuzes zou hebben gemaakt.

Het geeft mij nu heel veel voldoening om vrouwen daarin te begeleiden, mijn ervaringen te delen en met hen te ontdekken hoe zij hun eigen IK leren kennen en volgen.

Simone Bel

Mijn naam is Simone. Na mijn afstuderen startte ik als managementtrainee bi PostNL en heb ik verschillende communicatie- en managementrollen vervuld. Ik houd van afwisseling en daag mezelf steeds uit om nieuwe velden en rollen te verkennen.

Zo ontdekte ik al snel dat ik graag leiding geef aan professionals en groeide ik uit van een professional tot een leider. De laatste tien jaar bij PostNL was ik manager interne communicatie en aansluitend directeur communicatie, rapporterend aan CEO Herna Verhagen. Ik zet mijn ervaring nu in als Presentatietrainer, Leiderschapscoach en Storyteller.

Na 28 jaar PostNL koos ik voor het zelfstandig ondernemerschap en richtte Leadership Communications op.

Ik ben een betrokken adviseur en leiderschapscoach en een gedreven en verbindende persoonlijkheid.

In mijn loopbaan heb ik steeds zelf richting gegeven aan mijn loopbaan en gekoerst op mijn persoonlijke kompas. Daardoor heb ik voor ‘de buitenwacht’ soms bijzondere keuzes gemaakt, maar waren deze voor mij wel steeds logisch en passend bij mijn nieuwsgierigheid, ambities en als dat nodig was ook mijn thuissituatie.

Samen

Nieuwsgierigheid, oprechte interesse in anderen, kansen pakken en creëren en zeker ook de diversiteit aan loopbaanstappen verbinden ons. Onze onderlinge verschillen en aanvullende expertises maken ons als team sterk.

 

You are powerful and your choice matters

Kamala Harris

Jouw Programma

De sleutel tot succes ben jezelf.

Volg daarom je eigen pad aan de hand van je persoonlijke kompas!

Je gaat vooraf aan de 1e bijeenkomst gericht aan de slag. Je vult je persoonlijke 3D analyse inclusief Leiderschap in om inzicht te krijgen in je persoonlijkheidsstijl, je denkstijlen en je drijfveren. En zo jouw veerkracht te verhogen.

Vervolgens heb je naar aanleiding van jouw persoonlijke rapportage een coachgesprek met Margaret over de uitkomst.

Het is de eerste stap op jouw pad en de start van de beantwoording van jouw persoonlijke vraag.

1e Bijeenkomst – Thema: Jij en jouw verhaal

Wat is je vraag over jouw loopbaan, waar loop je mee rond en waar twijfel je over? Welke stappen wil je zetten?

In een kleine, vertrouwelijke setting vertellen we allemaal ons eigen loopbaanverhaal en delen we openhartig onze ervaringen. In de verhalen van de ander spiegel je jezelf. Daardoor krijgt jouw vraag een verdiepingsslag en kun je die in perspectief plaatsen.

Opbrengst:

 • Je hebt een stap gezet op je loopbaanpad.

 • Je hebt inzicht in jezelf en hoe je tot nu je keuzes gemaakt hebt.

 • 2e Bijeenkomst – Thema: Jij en jouw perspectief op de toekomst

  Je verkent jouw persoonlijke kompas en bepaalt wat voor jou echt belangrijk is in je werk en je leven. Je verdiept je in jouw kwaliteiten en drijfveren en verkent hoe je die centraal kunt zetten bij het maken van keuzes voor de toekomst.

  Hoe kleurt dit jouw ambitie in en welke keuzes kun je maken?

  Opbrengst:

 • Je hebt inzicht in het feit dat jij altijd een keuze hebt.

 • Je weet wat je belangrijk vindt en van waaruit je je koers bepaalt.

 • 3e Bijeenkomst – Thema: Jij als vrouw in je loopbaan

  In je loopbaan ben je echt zelf aan zet. Je maakt jouw unieke plan voor een duurzaam loopbaanpad.

  Aan het einde van de middag presenteer je jouw persoonlijke verhaal; het verhaal dat bij jou en jouw koers past en waarin je aangeeft welke stappen je gaat zetten. Een prachtige leerervaring om jouw verhaal persoonlijk, kort en met impact te vertellen.

  Opbrengst:

 • Je hebt een authentiek verhaal dat leidt tot meer aandacht, verbinding en succes.

 • Je kent je persoonlijke kompas en weet welk loopbaanpad daarbij hoort.

 • Jouw loopbaan krijgt een boost!

 • Tussen de bijeenkomsten door krijg je

 • Opdrachten op maat.

 • Een coachsessie van een uur met Margaret.

 • Locatie: De Tuin van de Smid

  De thuisbasis voor Loopbaanboost voor Vrouwen is de uniek gelegen groene polderoase De Tuin van de Smid midden in het Cronesteynpark aan de rand van Leiden. De ultieme plek om je samen met anderen onder te dompelen in dit loopbaanprogramma. Om te luisteren, te vertellen, te herkennen, te reflecteren en zo je persoonlijke kompas te ontdekken.

  We maken in het programma onder andere gebruik van:

  • de 3D- en leiderschapsanalyse als waardevol hulpmiddel. Deze analyse over je persoonlijkheidsstijl, denkstijlen en professionele drijfveren verschaft je zelfkennis. De belangrijkste stap om richting te geven aan je loopbaan.

  • Storytelling als krachtig hulpmiddel om inspirerende verhalen te vertellen, je impact te vergroten en om vanuit je eigen missie te leren pitchen.

   

  Na dit programma heb je de juiste bagage om gerichtere keuzes te maken voor jouw toekomst en doelgericht je eigen pad te volgen.

  En we laten je niet zomaar los, want je krijgt de mogelijkheid om binnen 6 maanden na afsluiting van het programma gebruik te maken van 1 uur presentatiecoaching of storytelling met Simone.

  Nothing will work until you do

  Maya Angelou

  Wat brengt dit programma jou?

  Een stevig persoonlijk fundament voor de volgende loopbaanstap of heroriëntatie door:

  • Het vergroten van je inzicht in je eigen gedragspatronen en dat van anderen.
  • Weten wat je wilt, waar je energie van krijgt en in welke omgeving je floreert.
  • Inzicht om gerichtere keuzes te maken.
  • Je bewust(er) te zijn van je talenten, je valkuilen en je omgeving.
  • Het vergroten van de effectiviteit van je (werk) relaties.
  • Jezelf (meer) te laten zien door helder en authentiek jouw verhaal te vertellen.
  • Een persoonlijke 3D- en Leiderschapsrapportage.
  • Een persoonlijk en praktische analyse van beroepen en branches die een verrassende richting aan je loopbaan kan geven.

  Past dit programma bij jou?

  Dit programma is voor vrouwelijke professionals met een HBO/WO werk- en denkniveau die:

  • Tijd willen nemen in zichzelf te investeren.
  • Een duwtje in de rug goed kunnen gebruiken.
  • Hun persoonlijke kompas willen ontdekken en volgen.
  • Vanuit zelfkennis en eigen kracht bewuste keuzes willen maken.
  • Door middel van het vertellen van jouw verhaal zichtbaarder te worden en daarmee jouw impact vergroten.

  Review

  “Loopbaanboost voor vrouwen heb ik ervaren als de beste investering in mezelf sinds tijden. Onder leiding van professionals toewerken naar een verhaal over mijn ‘bliss’ waar ik nooit de focus op heb gehad. Aandacht besteden aan waar je vandaan komt, waar je naar toe wil, waar je voor staat en welke droom je wil verwezenlijken. Deze training bewijst maar weer dat alles dat je aandacht geeft groeit. Ik gun alle vrouwen deze training.” Pauline


  Investering

  Deelnemen aan het programma van 2022 kost € 2.050,00 p.p. exclusief BTW.
  Het is inclusief voorbereiding, analyses, rapportages, locatie en catering.
  De groep bestaat uit 4 tot maximaal 6 personen.

  Tijdsindicatie

  • Doorlooptijd van 4 maanden.
  • 3 bijeenkomsten in Leiden.
  • 1 online kennismakingssessie.
  • 1 coachsessie van circa een uur waarin we jouw analyse bespreken.
  • 1 coachsessie van circa een uur.
  • Vooraf invullen van de analyse.
  • Tussentijdse opdrachten op maat: van gesprek voeren, een boek lezen, film kijken tot het doen van oefeningen.
  • Na afloop 1 uur presentatiecoaching of storytelling naar keuze.

  Planning

  Loopbaanboost 2

  25 maart, 22 april, 13 mei en 17 juni 2022

  Loopbaanboost 3

  9 september, 14 oktober, 25 november en 9 december 2022

  Loopbaanboost 4

  24 maart, 21 april, 26 mei, 16 juni 2023

  Meer informatie

  Wil je meer informatie over dit programma of een persoonlijk traject neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op.

  Margaret via margaret@leadershipcommunications.nl  | +31 6 22888524
  Simone via simone@leadershipcommunications.nl  | +31 6 51245681

   

  Maatwerk 
  Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden om dit programma of delen van dit programma op maat aan te bieden. Dat kan in een persoonlijk traject of incompany.

   

    Interesse? Neem contact op